Toate cele 13 persoane de la Gorj care au intrat în contact cu cetăţeanul italian diagnosticat cu coronavirus au fost testate şi au rezultate negative, a anunţat miercuri secretarul de stat în MS Nelu Tătaru. Tătaru a făcut precizări legate de condiţiile încare este instituită carantina, precizâns că la acest moment se află în carantină 69 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem şi rezultatele. Toate cele 13 persoane de la Gorj, contacţi direcţi au test negativ coronavirus. Mai sunt în lucru 19 teste cu persoane care nu au fost contacţi direcţi”, a anunţat Tătaru, referindu-se la cazul cetăţeanului italian diagnosticat cu coronavirus după ce s-a aflat timp de cinci zile în România.

De asemenea, toate persoanele care vin  din zone închise sunt puse în carantină instituţionalizată, 14 zile vor fi zilele în care la intrarea în carantină vor fi testaţi iar la ieşire vor fi testaţi, iar testele la diferenţă de 24 de ore trebuie să fie negative.
 
Persoanele care vin din alte zone vor fi izolate la domiciliu, împreună cu familiile. 
 
Comitetele judeţene de urgenţă vor administra aceste centre de carantină.
 
Cei izolaţi voluntar vor ţine legătura cu medicul de familie sau DSP.
 
”Toate testele de până azi, inclusiv cele de la Buzău, sunt negative, la fel şi Alba Iulia, mama, tata şi copilul”, a precizat Tătaru.
 
El a mai spus că dacă mai sunt găsite persoane care au fost în contact direct cu cel infectat, vor fi testate şi acestea, iar "rezultatul probelor vine în trei ore".
 
Tătaru a precizat că persoanele care sunt contacţi direcţi intră în carantină, chiar dacă testul este negativ, iar cele care nu au fost contacţi direcţi vor fi în izolare la domiciliu.
 
La rândul său, Raed Arafat a precizat că, în cazul femeii preluate din mall-ul Sun Plaza, rezultatele nu au cum să vină imediat, fiind un cat recent. 
 
"Se aşteaptă să se pună mai multe probe. Se pun în grupuri, avem după-amiază rezultatul ei. E  un caz cu mare vâlvă şi vedem dacă se adevereşete ceva", a spus el.
 
Azi la ora 14:00 se aflau 69 persoane în carantină. De asemenea, sunt 4.818 de persoane izolate la domiciliu, din care 920 în Bucureşti.
 
Secretarul de stat în MAI, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru susţin o conferinţă de presă referitoare la gestionarea situaţiei privind noul Coronavirus (COVID-19).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.