Liderul PNL Sector 1 Sebastian Burduja a afirmat singura reacţie acceptabilă ar fi ca primarul Sectorului 1 Clotilde Armand să îşi ceară scuze pentru blocarea proiectului primului centru integrat pentru copii cu sindrom Down din Români, însă edilul nu va face acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„CLAR ŞI RĂSPICAT: LINIA ROŞIE A INFAMIEI. Ieri am scris despre Centrul pentru copii cu Sindrom Down din Sectorul 1, blocat fara scrupule de primarul Armand Clotilde, ca instrument de şantaj si răzbunare politică. Mesajul a ajuns la peste 120.000 de oameni doar pe aceasta pagina si subiect naţional de presa. Adevarul trebuie spus. Pana la capăt, chiar daca doare. Si pe noi ne doare cel mai mult, pentru ca fără voturile PNL aceasta persoana nu era azi primar.
 
Să recapitulam evenimentele, ca sa fie simplu si clar pentru toata lumea:
 
1. Proiectul este primul Centru integrat pentru copii cu Sindrom Down din întreaga ţara. Un grup de oameni minunati s-au luptat ani de zile cu birocraţia si au obţinut peste 20 de avize, inclusiv autorizaţia de construire (Parohia Mavrogheni - Piaţa Victoriei). Contribuie cu peste un milion de euro prin terenul pus la dispoziţie si donaţii private.
 
2. PNL a răspuns apelului lor si, la momentul adoptării bugetului local, pe 29 aprilie 2021, a făcut un amendament pentru finanţarea Centrului. Votat de toate partidele. Pentru anul acesta, ar fi vorba de aproximativ 800.000 EUR, o suma modica pentru cea mai bogata primărie din ţara.
 
3. Urmează primele tentative de şantaj politic. Centrul nu poate fi finanţat decât in baza unui protocol, care trebuie aprobat tot prin HCL. Aparatul administrativ are totul gata de doua luni, dar primarul blochează inexplicabil introducerea protocolului pe ordinea de zi a Consiliului Local. Nu chiar inexplicabil, sa avem răbdare.
 
4. După zeci de rugăminţi de la grupul de iniţiativa al Centrului si de la grupul consilierilor PNL, primarul vine in sfârşit cu proiectul ca punctul #2 pe lista suplimentara a şedinţei de consiliu local din 2 iulie. La “pachet” cu punctul #1, o rectificare bugetară făcută pe genunchi. Nu credeţi in coincidenţe? Nici noi.
 
5. PNL respinge argumentat proiectul de rectificare bugetară, primarul Armand Clotilde cere cuvântul si retrage imediat punctul legat de Centrul pentru copii cu Sindrom Down. Inchide brusc şedinta, se ridica si pleacă. Totul se întâmpla la 02:28:20 pe înregistrarea şedinţei de Consiliu Local din 2 iulie 2021, disponibilă pe site-ul primăriei. Priviţi si va minunaţi. Curat murdar. Infect chiar.
 
Pot sa înţeleg fanatismul unor susţinători care refuza sa vadă adevarul. Idolii lor de lut se sfarma văzând cu ochii. Pot sa înţeleg disperarea reacţiilor primarului si echipei de atac, cu exponenţi plătiţi din banii cetăţenilor sectorului 1, ca funcţionari publici ai Primăriei. Răspunsurile variază de la defăimări la atacuri la persoana si alte teme, orice…dar nimic pe subiectul Centrului. Zero. E o tactica veche de manipulare bolşevică: distrage atenţia cu orice, numai schimba subiectul. Pana acum, nici primarul, nici altcineva din echipa ei nu au fost in stare sa producă UN SINGUR argument, cea mai plăpândă justificare pentru blocarea Centrului. Pentru ca NU EXISTA.
 
Concluzia simpla: a fost doar o răzbunare ticăloasă, premeditata. De aceea a si fost inclus Centrul pe ordinea de zi suplimentara abia dupa 2 luni (!!), fix când trebuia sa treacă rectificarea bugetară si “la pachet” cu ea.
 
Singura reacţie acceptabilă ar fi ca primarul să îşi prezinte public scuzele. Nu a făcut-o şi nu o va face.
 
Măcar a deblocat azi, dupa luni de zile, finanţarea spitalelor din sectorul 1. Stăteau dupa o singura semnătura - a primarului. Noroc ca a vrut sa mute atenţia de la Centrul blocat la orice alt subiect, altfel cine stie cât am mai fi aşteptat…
 
Noi nu ne lăsăm. Centrul pentru copii cu Sindrom Down va fi finanţat de urgenta in următoarea şedinta de Consiliu Local, ca urmare a proiectului PNL depus ieri si dincolo de orice şantaj politic. Si vom avea, in sectorul 1, primul astfel de centru integrat din întreaga ţara.
 
P.S. Ieri am raspuns la peste 100 de mesaje. Cu răbdare, civilizat. In buna măsura, conturi false sau propagandisti de partid. Pentru aceştia nu conteaza adevarul sau faptele, doar idolii (falşi). Va invit sa ii observaţi cum folosesc cele doua tactici bolşevice: schimba subiectul (“whataboutism”); sau atac la persoana (argumentum ad hominem). Atât pot ei”, a scris Sebastian Burduja, marţi pe Facebook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.