Nouă unităţi de învăţământ prahovene - între care trei şcoli cu profil sanitar din municipiul Ploieşti - vor începe anul şcolar făcând cursuri exclusiv online, conform scenariului roşu anunţat de autorităţi. În două localităţi din Prahova, unde rata de infectare depăşeşte trei la o mie de locuitori conform raportărilor DSP, copiii vor merge la şcoală alternativ, conform scenariului galben, decizia fiind luată întrucât în aceste localităţi sunt focare izolate, în centre sociale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor făcute publice, miercuri după-amiază, de Prefectura Prahova, cursurile şcolare vor începe online la Şcoala Gimnazială Talea, Grădiniţa cu program normal Talea, Şcoala Profesională Starchiojd, Grădiniţa cu program normal Gârbeasca, Grădiniţa cu program normal Starchiojd şi Grădiniţa cu program normal Valea Anei. 
 
Tot în baza scenariului roşu anunţat de autorităţi se deschide anul şcolar şi în trei unităţi de învăţământ din Ploieşti: Şcoala Postliceală Fortuna Ploieşti, Şcoala Postliceală FEG Ploieşti, Şcoala Postliceală Sanitară Sf. Vasile Ploieşti. În cazul celor trei unităţi de învăţământ din Ploieşti s-a luat decizia introducerii în scenariu roşu având în vedere specificul acestora şi faptul că activitatea didactică presupune prezenţa în spitale, fapt care nu este posibil în actualul context epidemiologic, au explicat autorităţile din Prahova.
 
În judeţul Prahova funcţionează 647 de unităţi şcolare, inclusiv postliceale şi administrate privat. Dintre acestea, 415 şcoli şi grădiniţe încep anul şcolar în baza scenariului verde, iar 223 după scenariul galben.
 
În oraşul Boldeşti-Scăeni şi comuna Filipeştii de Târg, unde rata mare de infectare cu SARS-CoV-2 este cauzată de existenţa a două focare în centre medico-sociale, copiii vor merge la şcoală alternativ, după scenariul galben.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.