Şcoala internaţională bilingvă Avenor College a decis să folosească imprimanta 3D achiziţionată pentru orele de robotică, la confecţionarea vizierelor, atât de necesare cadrelor medicale care îngrijesc bolnavii afectaţi de răspândirea virusului COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Chiar dacă Avenor College (şcoală internaţională bilingvă, cu dublă acreditare, românească şi britanică) are campusul închis în această perioadă, învăţarea continuă prin lecţii online, iar resursele şcolii sunt folosite în lupta împotriva pandemiei. Profesorul de robotică, dl. Salih Gokcel, împreună cu câţiva colegi din echipa administrativă a şcolii au pus la treabă imprimata din laboratorul de Robotica. În plus, am scos din depozitul de resurse al şcolii toate materialele medicale pe care le putem dona: mănuşi, măşti, termometre”, anunţă reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

“Ne-am gândit să folosim imprimanta 3D a şcolii, utilizată de obicei la orele de robotică, pentru a produce viziere de protecţie pentru cadrele medicale. Ne-am mobilizat rapid şi am pus imprimanta la lucru. Primele colete au plecat deja spre Suceava, oraş aflat în carantină” , afirmă Salih Gokcel, profesor de Informatică şi Robotică la Avenor College.

Echipa care conttribuie la acest proiect a reuşit să implice şi comunitatea din cartierul Greenfield, unde se află Avenor College.

De asemenea, cu ajutorul comunităţii de părinţi  au fost strânse şi alte materiale care vor fi de ajutor echipei de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. ”Câţiva părinţi s-au mobilizat rapid şi ne-au trimis deja produse (dezinfectant, mănuşi, termometre, etc), iar un alt părinte ne-a ajutat cu transportul către destinaţie. Astăzi au plecat către Suceava primele coletele, dar vor urma şi altele, pe măsură ce vom continua producţia de viziere de protecţie şi vom colecta şi alte ajutoare”, anunţă reprezentanţii Avenor College.

În plus, elevii au trimis mesaje de încurajare pentru medici şi asistente. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.