Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis, marţi, să schimbe scenariile de urmare a cursurilor şcolare în mai multe unităţi de învăţământ din Timişoara şi din judeţul Timiş, ca urmare a apariţiei unor cazuri de persoane depistate cu COVID-19. Dacă unele intră în scenariul verde, altele trec la cel galben sau chiar roşu. În scenariul roşu funcţionează acum şase unităţi de învăţământ din judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată ţinându-se cont de propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş şi având în vedere hotărârile Consiliilor de Administraţie ale unităţilor de învăţământ – emise cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.
 
Astfel, s-a aprobat schimbarea din scenariul roşu în scenariul galben pentru Liceul Teoretic Periam.
 
S-a mai aprobat schimbarea din scenariul verde în cel galben pentru Şcoala Gimnazială Şag, Liceul Teoretic Buziaş, Şcoala Gimnazială Găvojdia, Şcoala Gimnazială Ghizela, Şcoala Gimnazială Saravale, Şcoala Gimnazială Theodor Bucurescu nr. 1 Sânnicolau Mare, Şcoala Gimnazială Nestor Oprean nr. 21, Sânnicolau Mare şi Grădiniţa cu Program Prelungit Sânnicolau Mare.
 
Totodată, s-a aprobat schimbarea din scenariul galben în scenariul verde pentru Şcoala Gimnazială Lenauheim, Şcoala Gimnazială nr. 2 Lugoj, Şcoala Gimnazială Parţa.
 
Liceul Teoretic ”David Voniga” Giroc trece de la scenariul galben la cel roşu. Trei cadre didactice sunt depistate pozitiv cu COVID. La Giroc învaţă 1.300 de elevi care vor urma cursurile online.
 
Prevederile hotărârii se aplică imediat, până la reanalizarea situaţiei epidemiologice.
 
La ora actuală, şase unităţi de învăţământ din judeţul Timiş funcţionează în scenariul roşu. Este vorba de Liceul Teoretic ”David Voniga” Giroc, Liceul „Grigore Moisil” Timişoara, Liceul Logos Timişoara, Şcoala Gimnazială Bencecu de Sus, Grădiniţa cu Program Prelungit Giarmata şi Liceul de Arte din Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.