Echipe formate din angajaţi ai mai multor instituţii au intervenit, sâmbătă, pentru închiderea unei breşe apărute pe digul situat pe Valea Maria, în amonte de confluenţa cu râul Crasna, unde apele au ieşit din matcă. Reprezentanţii Apelor Române anunţă că populaţia nu se află în pericol de inundaţie însă în zonă a fost emisă o avertizare hidrologică de tip cod galben.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Echipe mixte din cadrul Apele Române Someş-Tisa, de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare, ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Satu Mare şi ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Beltiug intervin, pe o lungime de 50 de metri, pentru închiderea breşei produse în subtraversarea unui dig. Este vorba despre digul situat pe Valea Maria, în amonte de confluenţa cu râul Crasna. Apele care erau în incinta apărată s-au descărcat aproape în totalitate în Valea Maria.  În acest moment, populaţia nu se află în pericol de inundaţie”, informează, sâmbătă seară, Apele Române. 
Reprezentanţii instituţiei anunţă că, având în vedere prognoza hidrometeorologică, echipele acţionează, cu saci şi utilaje, pentru refacerea liniei de apărare, iar zona urmează a fi monitorizată cu atenţie în perioada următoare.
Sâmbătă seară, hidrologii au emis avertizări cod galben pentru mai multe bazine hidrogafice, inclusiv pentru râul Crasna, în aval de staţia hidrometrică Craidorolt  din judeţul Satu Mare. 
Sub cod galven se vor afla râul Vişeu – în bazinul superior şi afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş), Iza, Tur (judeţele Maramureş şi Satu Mare), Lăpuş –în bazinul superior şi pe afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş), Someşul Mare –în bazinul superior şi pe afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Someş – pe afluenţii mici  aferenţi sectorului din aval de staţia hidrometrică Dej.
Cod galben a fost emis şi pentru Crişul Repede –în bazinul superior şi pe afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior (judeţele Cluj şi Bihor), Crişul Negru – în bazinul superior şi pe afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior (judeţele Bihor şi Arad), Crişul Alb – în bazinul superior şi pe afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior (judeţele Hunedoara şi Arad), precum şi bazinul superior al rîului Arieş, în zona judeţului Alba.
„Sunt vizate în principal scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Maramureş şi Bistriţa-Năsăud. Este strict interzis ca populaţia să circule sau să desfăşoare activităţi în zonele aflate sub avertizare hidrologică”, precizează Apele Române.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.