Şase noi paturi ATI sunt funcţionale la Spitalul Municipal din Timişoara, începând de joi, fiind destinate pacienţilor cu COVID-19, în contextul în care, de mai multe săptămâni, în secţiile de Terapie Intensivă din municipiu nu mai există niciun loc liber pentru bolnavii infectaţi şi aflaţi în stare gravă. Totodată, la Timişoara, vor fi deschise şi noi centre de vaccinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nevoia de paturi ATI nu a fost niciodată mai acută ca acum. Îi rog pe timişoreni să respecte toate regulile de distanţare, să se protejeze cât de bine pot, pentru că situaţia este foarte serioasă. Cu toţii ne dorim să ne petrecem sărbătorile alături de prieteni şi familie şi vom putea face asta numai dacă vom reuşi să oprim împreună răspândirea acestei boli”, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz. 
 
Noile paturi au fost instalate în clădirea Spitalului Municipal de pe strada Daliei. Tot joi se va finaliza şi pregătirea personalului care va deservi aceste paturi. 
 
Astfel, în total, la Spitalul Municipal, aflat în subordinea Primăriei Timişoara, există acum 12 locuri pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19, potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara.
 
Înainte de funcţionalizarea acestor paturi, în Timişoara existau 35 de locuri ATI pentru cei infectaţi cu COVID-19. Astfel, numărul acestora ajunge acum la 41.
 
De asemenea, la Spitalul modular de campanie operat de Ministerul Apărării Naţionale şi aflat pe Stadionul CFR se va deschide zilele acestea o secţie ATI cu 10 paturi. 
 
Totodată, marţi, 23 martie, se vor deschide încă trei centre de vaccinare împotriva COVID-19 în Timişoara, totalizând 20 de noi fluxuri de vaccinare. Cele trei sunt la Continental (Calea Buziaşului nr. 11), Incuboxx şi la Muzeul "Corneliu Miklosi” (Take Ionescu nr. 83). Toate cele trei centre vor fi dedicate vaccinării cu doze Pfizer.  
 
În prezent, în Timişoara există 5 centre active, cu 28 de fluxuri, la Iulius Mall, ISHO, clădirea STPT de pe intrarea Doinei, Casa Tineretului şi Vox Technology Park.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.