Şapte hectare de teren acoperit cu vegetaţie uscată, lăstăriş, mărăciniş şi deşeuri menajere au ars, miercuri după-amiază, la periferia municipiului Giurgiu. Zona unde s-a produs incendiul se află în proximitatea Sălii Polivalente din municipiu, iar intervenţia pentru stingerea focului a fost dificilă, arderea fiind întreţinută de vântul puternic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Incendiul, care a cuprins aproximativ şapte hectare acoperite cu vegetaţie uscată, lăstăriş, mărăciniş şi pe care erau depozitate deşeuri menajere, s-a produs pe terenul din spatele Sălii Polivalente. 
„La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere. Aceştia au constatat faptul că incendiul se manifesta violent, în mai multe focare, arderea fiind întreţinută de vânt”, informează oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.
Conform acestora, cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise. 
Pompierii atrag atenţia asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor şi arderea gunoaielor, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile poate avea consecinţe grave, atât asupra mediului înconjurător şi a solului, cât şi asupra proprietăţii sau vieţii oamenilor, întrucât în condiţii de vânt puternic, focul se poate extinde într-un timp foarte scurt la locuinţe, depozite sau păduri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.