Şapte căţei au fost salvaţi de doi muncitori în construcţii de sub un container, pe un şantier din Sectorul 6 al Capitalei. Pentru că gardul şantierului fusese reparat, mama lor nu reuşea să mai ajungă la ei pentru a-i hrăni. Ulterior, echipajele ASPA au capturat căţeaua, toţi fiind duşi în adăpost.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O acţiune de capturare reuşită presupune o planificare atentă şi o execuţie care necesită timp şi sincronizare. În multe cazuri, implicarea cetăţenilor ajută la succesul intervenţiei, scurtarea timpilor de intervenţie şi la o planificare eficientă. Doi angajaţi în construcţii sunt un exemplu de implicare. Aceştia au sesizat ASPA pentru 7 pui de numai câteva săptămâni care se aflau sub un container, în curtea unui şantier din sectorul 6, ajutând şi la scoaterea acestora de sub container”, au transmis, marţi, oficialii ASPA.

Aceştia au explicat că, întrucât gardul şantierului a fost reparat, mama puilor nu mai avea acces la aceştia, iar puii rămăseseră fără hrană şi fără căldura şi grija mamei.

”Capturarea femelei nu a fost posibilă în aceeaşi zi, însă colegii noştri au revenit a doua şi a treia zi în zona şantierului până când au reuşit să o captureze şi să o reunească în adăpost cu puii ei”, a mai transmis ASPA:

Un caz similar a avut loc tot în Sectorul 6.

”Un echipaj de intervenţie ASPA a fost solicitat să intervină pentru a prelua o femelă care fătase de câteva zile sub un container de lângă Gara Chiajna, din sectorul 6. Cu ajutorul cetăţenilor, femela şi puii ei au fost ridicaţi împreună”, au mai transmis oficialii ASPA.

Aceştia explică faptul că puii preluaţi sunt duşi în adăposturile ASPA, unde sunt consultaţi de medicii veterinari şi încep schema de vaccinare când vârsta şi starea lor de sănătate le permite.

Ulterior, femelele sterilizate şi puii imunizaţi şi sănătoşi sunt promovaţi spre adopţie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.