Cadrele medicale care ocupă funcţia de moaşă vor putea participa la concursurile organizate pentru ocuparea posturilor de director de îngrijiri în instituţiile din sistemul sanitar, după modificarea legislaţiei în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimbarea legislativă a fost anunţată, vineri, de către Sindicatul Sanitas, care a purtat negocieri cu Ministerul Sănătăţii pentru schimbarea legislaţiei privind participarea la concursurile pentru ocuparea posturilor de director de îngrijiri în instituţiile din sistemul sanitar. 

”Ministrul Sănătăţii a semnat astăzi actul normativ de completare a Ordinului M.S. nr. 284/2007 privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a concursurilor/examenelor pentru ocuparea funcţiilor specifice comitetului director din spitalele publice”, a anunţat Sanitas. 

Conform sindicaliştilor din domeniu, până în prezent doar asistenţii medicali generalişti principali absolvenţi de învăţământ universitar de lungă sau scurtă durată, cu diplomă de licenţă/absolvire şi cu cel puţin doi ani vechime aveau dreptul de a se înscrie la concursurile pentru funcţiile de directori de îngrijiri în spitalele publice. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.