Sute de medici şi asistenţi medicali din Reţeaua Şcolară a Municipiului Bucureşti participă la cursuri pentru identificarea comportamentelor la risc ale elevilor, acestea fiind utile şi pentru stabilirea celei mai eficiente modalităţi de colaborare cu tinerii şi cu părinţii lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) au transmis joi, că începând din această lună, sute de medici şi asistenţi medicali din Reţeaua Şcolară a Municipiului Bucureşti participă la cursul de formare profesională „Program de psiho-educaţie şi intervenţii scurte privind comportamentele de risc ale elevilor”. Acesta este susţinut de specialişti în domeniul prevenirii şi combaterii adicţiilor şi în sănătate mintală din cadrul Asociaţiei ALIAT pentru Sănătate Mintală (ALIAT SM). 
 
Astfel, personalul medical se familiarizează cu noţiunile esenţiale necesare în vederea formării relaţiilor şi conexiunilor sociale cu elevii. De asemenea, medicii şi asistenţii află cum pot identifica cele mai eficiente modalităţi de comunicare cu tinerii şi cu părinţii lor. 
 
”ASSMB are peste 600 de cabinete medicale în şcolile şi liceele din Capitală. O interacţiune pozitivă cu personalul medical poate ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii elevilor, la reducerea absenteismului şcolar şi la creşterea încrederii în sistemul medical. Parteneriatul cu ALIAT asigură medicilor şi asistenţilor noştri accesul la cursuri de formare în comunicare şi relaţionare cu copiii şi părinţii, tocmai pentru a ne ajuta să atingem acest obiectiv” -  a declarat, directorul general ASSMB, Oana Sivache.
 
Sesiunile se desfăşoară de două ori pe săptămână, pe durata mai multor luni, până când toţi medicii şi asistenţii medicali din cabinetele şcolare vor fi instruiţi în privinţa identificării comportamentelor la risc ale elevilor. 
 
Asigurarea asistenţei medicale în cadrul unităţilor de învăţământ reprezintă examinarea, evaluarea stării de sănătate şi a comportamentelor de risc şi prevenţia formării dependenţelor tuturor preşcolarilor şi elevilor pe toată perioada în care aceştia se afă în unităţile de învăţământ.
 
“Felicitări ASSMB pentru această iniţiativă de a se îndrepta cu diferite resurse spre creşterea capacităţii profesionale a cadrelor medicale din şcoli de a relaţiona cu elevii şi părinţii. Cred ca rolul acestora în sistemul educaţional este unul de prevenire şi intervenţie scurtă în afecţiunile medicale în rândul copiilor, iar aportul lor poate fi pus foarte bine în valoare la clasă dacă primesc susţinerea şi respectul pe care le merită. Iar aceasta înseamnă şi formare continuă şi dialog privind necesităţile lor. Mă bucur că participanţii au fost deschişi, interactivi, curioşi şi dornici să ducă mai departe în practica lor noua experienţă. Aceasta indică un nivel ridicat de implicare şi interes acordat profesiei lor şi lucrului direct cu elevii, deşi sistemul educaţional este unul plin de provocări”, a declarat preşedintele ALIAT SM Ramona Costescu, psiholog clinician şi psihoterapeut şi de asemenea unul din trainerii ce susţin acest curs pentru ASSMB.
 
Asociaţia ALIAT pentru Sănătate Mintală (ALIAT SM) a fost fondată în ianuarie 2019 pentru a reuni iniţiativele şi proiectele dedicate exclusiv promovării şi sprijinirii sănătăţii mintale a românilor, păstrând zona de expertiză în adicţii acumulată din 1993 de Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.