Psihologul Eduard Bondoc, doctor în medicină în cadrul Clinicii de Psihiatrie din Craiova, este de părere că cel mai periculos drog este cel aşa-numit drog al violului care nu are nici gust, nici miros, nici culoare. El le-a sfătuit pe fetele care merg la petreceri să îşi supravegheze băuturile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cel mai periculos este drogul violului. se numeşte rohipnol, este incolor, inodor, insipid, nu se simte în nicio băutură şi sfătuiesc toate domnişoarele care se duc la petrecere, să nu îşi lase nesupravegheată paharele, dozele de suc, pentru că e posibil să se strecoare un medicament din ăsta acolo şi dă amnezia momentului, nu mai şte ce s-a întâmplat în noaptea aia şi este posibil să asistăm la drame uriaşe”, a declarat Eduard Bondoc, la Medika TV, joi seară.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
Potrivit lui Bondoc, acest drog este foarte uşor de procurat.
 
”Este foarte uşor de procurat, există piaţă pentru aceste droguri şi dealeri din ce în ce mai versaţi”, a mai spus Eduard Bondoc.
 
Întrebat dacă un astfel de drog, care îţi este pus de exemplu într-o băutură, poate crea dependenţă, psihologul a explicat că drogurile care au apărut recent pot da dependenţă la a treia utilizare.
 
”Drogurile ce au venit cel mai recent, dau dependenţă cam la a treia utilizare. Deci iei o dată că eşti curior, a doua oară că poate nu ai înţeles, a treia oară devii dependent. Atât de mult s-a lucrat la această chimie, încât de la a treia doză dependenţa s-a instalat”, a mai spus Eduard Bondoc.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.