Numărul cazurilor de infecţii acute de căi respiratorii superioare (IACRS) înregistrate la nivelul judeţului Sibiu, în a doua săptămână a acestui an, este cu aproape o treime mai mare decât cel înregistrat în prima săptămână a anului, cele mai afectate grupe de vârstă fiind copiii peste cinci ani şi adulţii de până în 49 de ani. Numărul de pneumonii este în scădere faţă de prima săptămână a anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor făcute publice, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, în cea de-a doua săptămână a anului, în perioada 8 – 14 ianuarie, în acest judeţ s-au înregistrat 1.898 cazuri de infecţii acute de căi respiratorii superioare (IACRS), cu aproximativ  600 mai multe decât în săptămâna 1-7 ianuarie.

”Cele mai multe au fost la grupele active, care împreună reprezintă 78% din totalul îmbolnăvirilor (37,51 % la grupa 15 - 49 ani şi 24,71% la grupul 5 – 14 ani). Procentul de spitalizări a fost, însă, foarte mic (1,7%)”, informează DSP Sibiu.

În aceeaşi perioadă, în judeţul Sibiu s-au raportat 492 de pneumonii, dintre acestea cele mai multe, respectiv 152 cazuri fiind diagnosticate la grupa 15 – 49 de ani. A doua cea mai afectată grupă de vârstă este cea a persoanelor de 65 de ani şi peste, unde s-au înregistrat 103 cazuri de pneumonie.

”Numărul de internări a fost, procentual, mai mare decât în cazul IACRS, reprezentând 27%, dar mai puţine decât numărul internărilor pentru pneumonii din săptămâna anterioară (136 de internări la 416 cazuri – procent 32%)”, precizează autorităţile de sănătate publică din Sibiu.

În ceea ce priveşte cazurile de gripă, numărul acestora a fost, în a doua săptămână din an, egal cu cel înregistrat în prima săptămână.

Astfel, au fost raportate 30 de cazuri de gripă, dintre care 11 confirmate prin test PCR realizat în laborator. Zece dintre pacienţi au necesitat internare. Cele mai multe îmbolnăviri cu gripă au fost la vârstnicii peste 65 ani (11 cazuri) şi la grupa 15-49 ani, cu 8 cazuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.