Deflagraţia produsă, luni, în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean din Ploieşti a fost cauzată de scânteile produse de un aparat tip flex, folosit de un muncitor în zona în care o pacientă respira cu ajutorul staţiei de oxigen. Poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Prahova a deschis o anchetă în urma deflagraţiei produse, luni, la Spitalul Movila - Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, explozie în care o pacientă a suferit arsuri pe 15% din suprafaţa corpului. Ancheta vizează infracţiuni de vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă. 
 
Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro că primele date arată că explozia a fost cauzată de un muncitor care a folosit un flex, în salon, pentru a tăia o ţeavă de la un calorifer. 
 
Urmează ca expertizele care se vor face să stabilească dacă ipoteza se confirmă. 
 
O femeie de 80 de ani, conectată la o staţie de oxigen, a suferit arsuri în urma deflagraţiei. 
 
Acesta nu este primul astfel de incident produs la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. În noiembrie 2021, doi pacienţi au murit carbonizaţi după ce o explozie s-a produs într-un salon al secţiei în care erau internaţi pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.