Salvamont Braşov anunţă înfiinţarea unui Compartiment Operativ de Salvare din Mediul Subteran Speologic, cu atribuţii de coordonare şi supraveghere a activităţilor de salvare din mediul subteran. Decizia a fost luată în contextul în care în judeţ există 600 de peşteri, avene şi canioane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Având în vedere Legea 402/2006 privind prevenirea accidentelor şi organizarea activităţii de salvare din mediul subteran speologic şi luând în considerare faptul că judeţul Braşov are potenţial speoturistic, în cadrul reliefului acestuia regăsindu-se aproximativ 600 de peşteri, avene şi canioane, începând cu această lună în cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Braşov, va fi înfiinţat un nou compartiment distinct, respectiv Compartimentul Operativ de Salvare din Mediul Subteran Speologic, cu atribuţii de coordonare şi supraveghere a activităţilor de salvare din mediul subteran speologic”, anunţă, marţi, oficialii Salvamont Braşov.
Denumirea Serviciului Public Judeţean Salvamont Braşov va fi schimbată, odată cu înfiinţarea noului compartiment, în Serviciul Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Braşov. Instituţia se află în subordinea Consiliului Judeţean Braşov va realiza şi va coordona activităţile de prevenire a accidentelor din mediul subteran speologic şi va coordona, din punct de vedere administrativ şi organizatoric, activitatea de salvare din mediul subteran speologic. De asemenea, noul compartiment va supraveghea activitatea de amenajare, întreţinere şi reabilitare a amenajărilor tehnice din mediul subteran speologic, urmând a derula activităţi comune cu persoanele juridice care au calitatea de custode sau administrator al obiectivului. 
„De asemenea SPJ Salvamont - Salvaspeo Braşov o să asigure preluarea apelurilor de urgenţă privind accidentele din mediul subteran speologic şi va organiza activitatea de pregătire a speologilor în domeniul salvaspeo”, precizează reprezentanţii instituţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.