Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă alegătorii care au votat prin corespondenţă că pot verifica online, pe site-ul votstrainatate.ro, dacă plicurile cu votul lor au ajuns la destinaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această nouă funcţionalitate creată pe site-ul votstrainatate.ro oferă posibilitatea persoanelor care s-au înregistrat pentru votul prin corespodenţă şi ale căror cereri au fost aprobate să verifice statusul primirii plicului de către una dintre secţiile din Romania din cadrul Biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate sau de către o ambasadă/misiune diplomatică”, a anunţat, vineri seară. AEP.

Sursa citată a precizat că primirea plicului în termen legal confirmă exercitarea dreptului de vot.

Peste 41.000 de români din străinătate s-au înscris pentru a vota prin corespondenţă. Potrivit site-ului Buiroului Electoral Central, au fost validate putin peste 25.000 de plicuri primite până la expirarea termenului legal, în 7 noiembrie.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.