România va contribui la gestionarea fluxului de migranţi din Grecia cu 60 de poliţişti de frontieră, 10 experţi în domeniul procedurilor de azil, şase autospeciale, două nave de patrulare maritimă şi 50 de corturi şi containere, având cea mai consistentă ofertă de sprijin, după cele ale Franţei şi Germaniei, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma Reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, din perioada 17-18 martie, şefii de stat şi de guvern au adoptat o serie de acţiuni şi măsuri suplimentare în sprijinul Greciei, în contextul implementării acordului cu Turcia în gestionarea crizei migraţiei.

Ca urmare a angajamentelor asumate, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă a realizat o analiză la nivelul Ministerului Afacerilor Interne privind capabilităţile cu care MAI poate contribui la acest demers european.

Astfel, România va contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranţi din Grecia cu 60 de poliţişti de frontieră, 10 experţi în domeniul procedurilor de azil, şase mijloace auto, două nave de patrulare maritimă şi reprezentând 50 de corturi şi containere.

Din analiza efectuată a rezultat că România a prezentat cea mai consistentă ofertă de sprijin, după cele ale Franţei şi Germaniei.

Toate acestea vor putea fi operaţionale în misiunea din Grecia începând de săptămâna viitoare. Pentru coordonarea acestei misiuni internaţionale s-a înfiinţat în Atena, la Ministerul Apărării elen, o celulă operaţională de coordonare.

România, prin Ministerul Afacerilor Interne, este deja prezentă în misiunile FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale UE, n.r.) cu 72 de poliţişti de frontieră, 10 autospeciale, o navă de tip OPV - Ştefan cel Mare şi un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie, fiind al doilea contributor la FRONTEX după Germania.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.