Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat din MAI Raed Arafat, afirmă că în ceea ce priveşte nivelul de dotare cu echipamentele necesare intervenţiilor în domeniul protecţiei civile România este una dintre ţările fruntaşe la nivelul regiunii în care se află, fiind posibil să ocupe chiar primul loc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vorbim de trei axe principale: terestru, aerian şi maritim şi cred că, la acel moment, la nivel de regiune, România se află, dacă nu cea mai dotată ţară, printre cele mai dotate ţări în acest domeniu. Vom continua”, a afirmat Raed Arafat sâmbătă după amiază, referindu-se la domeniul protecţiei civile.

Acesta a reafirmat, la evenimentul de inaugurare a unei staţii de pompieri la Sebeş, în judeţul Alba, că din 2015 şi până în 2023 o sumă de aproximativ un miliard de euro a fost cheltuită pe dotarea protecţiei civile, fiind vorba despre echipamente şi dotări necesare activităţii staţiilor de pompieri, ambulanţă şi aviaţiei Ministerului de Interne.

”Clar că scopul nostru la nivel central este să ridicăm nivelul dumneavoastră cât mai mult posibil şi să răspândim prezenţa dumneavoastră cât mai mult posibil”, a mai afirmat Raed Arafat.

Acesta a subliniar parteneriatul „extrem de important” dintre autorităţile centrale, autorităţile locale şi societatea civilă, organizaţiile umanitare şi non-guvernamentale, dând ca exemplu modul în care acest parteneriat a funcţionat atunci când numeroşi refugiaţi ucraineni au trecut graniţele României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.