Salvamontiştii avertizează că riscul de producere a unor avalanşe în Munţii Făgăraş şi în Masivul Bucegi este foarte ridicat, evaluat la 4 pe o scară de la unu la cinci. Salvatorii le recomandă turiştilor să ”prioritizeze siguranţa” şi să evite ”orice activitate” în aceste zone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Având în vedere ninsorile din ultima perioadă, salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont - Salvaspeo Braşov îndeamnă turiştii să evite drumeţiile în masivele Făgăraş şi Bucegi. Avertismentul vine în urma evaluărilor recente care indică un risc de gradul 4 - MARE de avalanşă în aceste zone. În ciuda frumuseţii sale, muntele poate deveni extrem de periculos, mai ales sub impactul condiţiilor meteorologice severe”, transmit, miercuri seară, reprezentanţii Salvamont Braşov.
 
Aceştia le recomandă turiştilor să evite ”orice activitate” în aceste zone. 
 
”Turiştii sunt sfătuiţi să nu subestimeze avertismentele şi să prioritizeze siguranţa, evitând orice activitate în zonele menţionate. Dacă totuşi aveţi planuri de călătorie în zonele montane, verificaţi întotdeauna condiţiile meteo şi riscul de avalanşă şi optaţi pentru trasee montane sigure. De asemenea, este esenţial să vă echipaţi corespunzător şi să aveţi la voi echipamentul necesar pentru siguranţă în caz de avalanşă sau de urgenţă”, precizează salvamontiştii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.