Salvamontiştii din Sinaia anunţă că o atenţionare privind risc major de avalanşă a fost emisă, pentru ziua de luni, fiind valabilă pentru Masivul Bucegi. Cei care practică schi ori snowboard sunt sfătuiţi să nu iasă de pe pârtiile amenajate şi marcate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„A fost emisă o atenţionare de risc major de producere a avalanşelor în afara pârtiilor amenajate (off-piste) pentru mâine, 23.01.2022, pe domeniul schiabil Sinaia. Conform atenţionării primite pe o scară de la 1 la 5, riscul este de 4”, transmite, duminică seară, Salvamont Sinaia.
 
Pe domeniul schiabil al acestei staţiuni sunt amenajate şi deschise pârtiile: Varianta, Valea Dorului 2, Floare de colţ, Panoramic, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1, Lăptici 2, Cocora, Călugărul 1 şi Călugărul 2.
O avalanşă de dimensiuni medii a avut loc, sâmbătă, în zona Bâlea.
 
A fost vorba despre o avalanşă tip placă de vânt, care a fost declanşată de trecerea unor schiori, pe valea Bâlea, pe vâlcelul de sub garduri aflat în partea vestică a văii, sub căldarea Bâlea Lac. Zona este cunoscută pentru acolo se produc frecvent avalanşe din zonă. Avalanşna nu a făcut victime. Momentul în care stratul de zăpadă porneşte la vale a fost surprins de un fotograf şi postat pe reţelele de socializare.
 
O altă avalanşă de dimensiuni mari a avut loc recent pe versantul de nord al Crestei Făgăraşului, la est de Vârful Paltinu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.