Rezultatele finale ale sesiunii august-septembrie a Bacalaureatului au fost publicate, vineri, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, cu o zi mai devreme decât data anunţată de Ministerul Educaţiei. Înaintea contestaţiilor, rata de promovare a fost de 30,8%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele sesiunii de toamnă a Bacalaureatului după soluţionarea contestaţiilor au fost publicate, vineri, pe site-ul https://bacalaureat.edu.ro/.

Primele rezultate au fost publicate marţi, iar 21 de elevi au obţinut medii peste 9, cea mai mare medie fiind 9,78. Ea a fost obţinută de un elev de la Liceul de Arte "Constantin Brăiloiu" Târgu-Jiu.

Potrivit MEN, din totalul absolvenţilor care au promovat (10.718), 8.049 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 2.669 de candidaţi provin din promoţiile anterioare.

Rata de promovare generală, înaintea contestaţiilor, a fost de 30,8%. 

Potrivit MEN, s-au prezentat 34.815 candidaţi din cei 43.528 de candidaţi înscrişi. 70 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Înainte de contestaţii, procente de promovare peste 40 au fost în judeţele Harghita (44,44%), Iaşi (43,69%), Gorj (42,46%), Alba (41,18%) şi Dolj (40,36%), în timp ce rezultate scăzute (sub 25%) s-au înregistrat în judeţul Giurgiu (21,85%).

Rata de reuşită pentru candidaţii din Capitală a fost de 31,95%.

Media minimă de promovare a examenului este 6, iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5.

Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.