Retim Ecologic Service SA a anunţat, miercuri, că începând cu data de 5 august nu va mai presta servicii de salubritate stradală în Timişoara, după 12 ani de operare în acest oraş, contractul dintre primărie şi societate încheindu-se. Retim este aceeaşi companie care la Arad a provocat o adevărată criză a gunoaielor, în luna aprilie, când nu a ridicat deşeurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri al Retim Ecologic Service SA, începând din data de 5 august, această societate nu va mai presta servicii de salubritate stradală.

”După 12 ani de operare, contractul dintre Primărie şi Retim se încheie, prima sâmbătă din august fiind ultima zi în care echipele RETIM vor mai opera curăţenia pe străzile oraşului. Primăria Municipiului Timişoara a organizat licitaţie pentru atribuirea noului contract de salubritate stradală care a avut termen de depunere a ofertelor data de 9 iulie 2018, la care însă RETIM nu a participat. În urma evaluării parametrilor impuşi în caietul de sarcini, societatea a decis că nu se poate califica în concurs, considerând, printre altele, că cerinţele pentru investiţii sunt prea mari pentru un contract relativ scurt, de patru ani”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în ultimii 12 ani, Retim a colectat anual în medie peste 7.500 tone de deşeuri stradale, a măturat  în medie peste 345.000.000 de metri pătraţi (manual şi mecanic) şi a întreţinut în medie peste 230.000.000 de metri pătrati spaţii verzi. În cadrul campaniilor de curăţenie de primavără şi toamnă  au fost colectate în medie anual peste 6300 tone de deşeuri. Contractul a generat anual 250 locuri de muncă. 

În ceea ce priveşte colectarea deşeurilor menajere, Retim a anunţat că va continua să presteze serviciul  în municipiul Timişoara.

”Criza gunoaielor” a apărut în municipiul Arad, în 24 aprilie, după ce noua firmă - RETIM Ecologic Service SA - a preluat activitatea de ridicarea a deşeurilor menajere, în urma unei licitaţii publice.

Conform autorităţilor arădene, firma s-a dovedit incapabilă să facă faţă programului de ridicare a deşeurilor menajere, motiv pentru care în tot oraşul au apărut cantităţi uriaşe de gunoaie în jurul containerelor.

Amenzile aplicate de mai multe instituţii ale statului firmei Retim sunt de aproape 500.000 de lei, dar cu toate acestea societatea nu şi-a îndeplinit corect atribuţiile, iar mii de arădeni au comentat pe reţelele de socializare, unde au postat şi fotografii cu gunoaie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.