Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis că restaurantele din 21 de localităţi din judeţ rămân închise pe o durată de 7 zile, până în data de 8 septembrie, deoarece în aceste localităţi a fost depăşit pragul de 1,5/1.000 locuitori de cazuri COVID - 19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Prefecturii Arad, în localităţile Curtici, Ineu, Sântana, Sebiş, Almaş, Archiş, Bârsa, Bocsig, Brazii, Buteni, Cărand, Dezna, Grăniceri, Gurahonţ, Pleşcuţa, Seleuş, Şicula, Sintea Mare, Tauţ, Ususău şi Vârfurile restaurantele rămân închise.

”Având în vedere incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile din localităţile judeţului Arad unde a fost depăşit pragul de 1,5/1.000 locuitori, se dispune suspendarea activităţii cu publicul, pe o durată de 7 zile (până la data de 08.09.2020 orele 2400), a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor”, se arată în comunicat.

Guvernul a decis deschiderea restaurantelor, de la 1 septembrie, dar şi reluarea activităţii cinematografelor şi a instituţiilor care organizează concerte sau spectacole, cu respectarea mai multor măsuri. Activitatea poate fi reluată în judeţele unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.