Repartiţia candidaţilor admişi la concursul de rezidenţiat începe astăzi, aceasta urmând să se desfăşoare, timp de trei zile, prin teleconferinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii a anunţat că marţi începe repartiţia candidaţilor admişi la concursul de intrare în Rezidenţiat, sesiunea din 8 decembrie 2019. Timp de trei zile, până în 19 decembrie, toţi candidaţii care au obţinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu pe ţară vor alege locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Repartiţia se face prin teleconferinţă, ca şi până acum.

MS a precizat că, pentru sesiunea 2019-2020, a alocat, suplimentar, 2.448 de locuri, din care 936 pentru domeniul medicină, 1.052 pentru domeniul medicină dentară şi 460 pentru farmacie.

De asemenea, au fost identificate noi posibilităţi de pregătire, iar prin ultimele reglementări adoptate de Guvern a fost creat şi cadrul legal  care să permită formarea unui număr record de rezidenţi, atât în spitalele judeţene, unităţi medicale private si unitati medico-militare. Pentru suplimentarea numărului de locuri au fost luate în calcul toate unităţile de învăţământ superior medical acreditate.

"În condiţiile unei resurse umane deficitare în sistemul medical, echipa Ministerului Sănătăţii a îndeplinit primul obiectiv pe care l-am avut stabilit în programul de guvernare. Este prima oară, după 30 de ani, în care au fost asigurate locurile pentru toţi cei care au obţinut punctajul de trecere. Am suplimentat locuri pentru mai multe specialităţi, în special cele deficitare, ca de exemplu pediatrie, medicină de urgenţă, ATI, medicină de familie, epidemiologie etc. Practic am început implementarea primelor măsuri pentru a ţine tinerii rezidenţi în ţară”, declara Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Lista locurilor, inclusiv cele suplimentate, se găseşte pe pagina oficială de rezidenţiat www.rezidentiat.ms.ro

Lista posturilor publicate iniţial a rămas nemodificată, a precizat MS.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.