Consilierii judeţeni din Olt au decis, miercuri după-amiază, ca referendumul pentru schimbarea denumirii judeţului în Olt-Romanaţi să aibă loc în zilele de 6 şi 7 octombrie, întocmai ca şi cel naţional pentru redefinirea familiei. Iniţial, referendumul din judeţul Olt fusese stabilit pentru data de 7 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierii judeţeni din Olt au fost convocaţi, miercuri după-amiază, într-o şedinţă de îndată, pe ordinea de zi aflându-se un singur proiect, legat de modificarea hotărârii Consiliului Judeţean din 17 septembrie, cu privire la consultarea cetăţenilor judeţului, prin referendum, referitor la atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt.

Astfel, consilierii au aprobat ca acest referendum să aibă loc în 6 şi 7 octombrie, la fel ca referendumul pentru redefinirea familiei.

Proiectul a trecut cu 23 de voturi "pentru" şi o abţinere, consilierii PNL lipsând însă de la şedinţă.

Luni, consilierii judeţeni din Olt s-au întrunit într-o şedinţă extraordinară şi au aprmobat proiectul "Consultarea cetăţenilor judeţului, prin referendum, referitor la atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt".

Referendumul urma să aibă loc iniţial doar în 7 octombrie. Proiectul fusese adoptat cu 23 de voturi "pentru", trei "împotrivă" şi o abţinere. Pentru acest referendum Consiliul Judeţean a alocat suma de 900.000 de lei.

Ideea organizării referendumului este mai veche, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, precizând că prin acest referendum doreşte să remedieze situaţia apărută prin contopirea fostelor judeţe istorice Olt şi Romanaţi.

În zilele de 6 şi 7 octombrie, la nivel naţional, va avea loc referendumul pentru redefinerea familiei în Constituţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.