O nouă rectificare bugetară la Primăria Capitalei va fi supusă votului consilierilor generali în şedinţa extraordinară care va avea loc joi, urmând să fie suplimentate bugetele de la centrul de proiecte educaţionale PROEDUS cu 12 milioane de lei, şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGASMB), cu suma de 8 milioane de lei. În schimb, va fi redus cu 40 de milioane de lei bugetul Administraţiei Străzilor, unde recent au avut loc proteste în rândul angajaţilor, iar în CGMB s-a decis ca echipamentele acestora să poată fi închiriate celorlalte instituţii din subordinea municipalităţii oricând acestea au nevoie. Mai sunt luaţi bani şi de la Administraţia Fondului Imobiliar (AFI), respectiv 10 milioane de lei, precum şi de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), respectiv 26,6 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au fost introduse în noul proiect de rectificare bugetară sumele pentru implementarea proiectului de wi-fi gratuit în Bucureşti, respectiv 1 milion de lei şi a fost suplimentat bugetul pentru realizarea celor patru trasee de biciclete din Capitală, cu suma totală de 22 de milioane de lei.

Va fi suplimentat bugetul şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGASMB), care solicită Primăriei Capitalei încă 8 milioane de lei, la fel şi la PROEDUS, care cere încă 12 milioane de lei.

În schimb, este redus bugetul la Administraţia Fondului Imobiliar cu 10 milioane de lei. Sunt luaţi bani şi de la Administraţia Străzilor, unde recent au fost loc proteste ale angajaţilor, provocate de faptul că echipamentele lor vor fi închiriate celorlalte instituţii din subordinea municipalităţii, dar şi pentru că li s-a spus că trebuie să-şi dea demisia pentru a fi angajaţi în companiile municipale, fără să aibă aceleaşi drepturi şi fără ca măcar să aibă certitudinea că va ocupa acel post. Astfel, se diminuează bugetul cu 40 de milioane de lei, iar 3,5 milioane de lei sunt scăzuţi din fondul de salarii.

Primăria vrea să reducă bugetul şi la Administraţia Cimitirelor, cu 2 milioane de lei şi cu 26,6 milioane de lei la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), inclusiv în ceea ce priveşte cheltuielile de personal, dar şi proiectele de reparaţii la barajul Tei, la podul din Parcul Tineretului şi la lucrările la instalaţia de alimentare cu apă din Parcul Cişmigiu.

Aceasta este a doua rectificare bugetară propusă în doar două săptămâni, după cea din 23 august, şi va fi discutată în şedinţa extraordinară a CGMB care va avea loc joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.