Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat este de 31,5%, înainte de contestaţii, în creştere faţă sesiunea august-septembrie 2019, când a fost de 30,8%. Pentru prima dată în ultimii 18 ani, la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, un elev din judeţul Bihor a încheiat examenul cu media generală 10.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este de 31,5%, în creştere cu aproape un procent comparativ cu sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%).

Din totalul candidaţilor promovaţi (10.858), 7.038 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 3.820 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoţia 2019 - 2020 este de 34%. În cazul promoţiilor anterioare, procentul candidaţilor promovaţi este de 27,8.

La probele scrise s-au prezentat 34.462 de candidaţi, din cei 42.747 înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 169 de candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

"Este important de menţionat faptul că un candidat din judeţul Bihor a încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Această realizare, în sesiunea de toamnă a bacalaureatului, este o premieră a ultimilor 18 ani. Candidatul este din promoţia curentă", precizează Ministerul Educaţiei.

Judeţele cu rate de promovare de peste 35%, în sesiunea curentă, sunt: Caraş-Severin (35,1%), Vâlcea (35,2%), Covasna (35,4%), Bistriţa Năsăud (35,7%), Suceava (36%), şi Botoşani (41,7%). Rata de reuşită pentru candidaţii din Capitală este de 34,2%. Rezultate scăzute (sub 25%) s-au înregistrat în judeţele Vrancea (24,3%) şi Ilfov (24,7%).

Media minimă de promovare a examenului este 6 (şase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afişate miercuri, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, tot miercuri, în intervalul orar 14:00 - 20:00. În cazul formulării şi transmiterii în sistem electronic a contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.