La a doua sesiune a examenului de Bacalaureat rata de promovare a fost de 24%, judeţele cu procente de peste 30 la sută au fost Alba, Neamţ, Iaşi, Braşov, Caraş-Severin şi Botoşani, în timp ce rate de reuşită sub 20 la sută s-au înregistrat în Ilfov, Gorj, Giurgiu, Satu Mare şi Suceava, anunţă Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cluj: Peste un sfert dintre candidaţi au promovat bacalaureatul în cea de-a doua sesiune

Peste un sfert dintre absolvenţii de liceu din judeţul Cluj care au susţinut cea de-a doua sesiune a bacalaureatului au promovat examenul.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, la proba de Limba şi literatura română a examenului de bacalaureat din toamnă s-au înscris 556 de candidaţi, dar s-au prezentat doar 475.

La Limba şi literatura maternă au fost înscrişi 57 de candidaţi, patru dintre aceştia fiind absenţi. La proba profilului s-au înscris 578 de candidaţi, prezentându-se 501, iar la ultima probă, cea a specializării, s-au înscris 704 absolvenţi, dintre care s-au prezentat doar 604.

Argeş: Rată de promovare de 29,51% la a doua sesiune a bacalaureatului; cei mai mulţi candidaţi au medii între 6 şi 7

Aproape 1.400 de candidaţi din judeţul Argeş au susţinut examenul de bacalaureat în cea de-a doua sesiune, rata de promovare fiind de 29,51 la sută, comparabilă cu cea de anul trecut. Cei mai mulţi dintre candidaţii care au reuşit să promoveze examenul au medii între 6 şi 7.

Potrivit statisticilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş, 1.359 de absolvenţi de liceu s-au înscris la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, însă doar 1.098 dintre aceştia au susţinut examenul.

Galaţi: Rată de promovare de 28,68 la sută la sesiunea de toamnă a bacalaureatului; doar 236 de candidaţi au promovat

Rata de promovare la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, în judeţul Galaţi, este de 28,68 la sută, doar 236 de candidaţi dintre cei 823 prezenţi reuşind să obţină medii peste 6.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi, Mioara Enache, a declarat, luni, pentru News.ro, că rata de promovare la nivelul judeţului Galaţi, la sesiunea de toamnă a bacalureatului este 28,68 la sută.

Ea a precizat că 236 de candidaţi au reuşit să promoveze examenul, în timp ce 584 au fost respinşi, 144 dintre aceştia din urmă obţinând medii între 5 şi 6.

Dolj: Rată de promovare de 27% la a doua sesiune a bacalureatului; în trei licee nu s-a obţinut nicio medie de trecere

Rata de promovare a bacalureatului din toamnă este de 27 la sută în judeţul Dolj, un procent mai bun decât anul trecut, în aceeaşi sesiune. În trei licee, însă, niciun elev nu a reuşit să obţină medie de trecere la examen.

În urma afişării rezultatelor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, doar 27 la sută cei 948 de candidaţi prezenţi în judeţul Dolj au reuşit să obţină medie de promovare.

Vaslui: Rată de promovare de 28,76% la bacalaureatul din toamnă, cea mai mare din ultimii ani; doar 24 de elevi au avut medii peste 7

Mai puţin de o treime dintre candidaţii care au susţinut sesiunea din toamnă a bacalaureatului în judeţul Vaslui au obţinut medii de promovare, rezultatele fiind însă considerate mulţumitoare de către şefii învăţământului vasluian în condiţiile în care sunt cele mai bune din ultimii patru ani. 

Rată de promovare de 25,13% la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, în judeţul Constanţa; doar 347 de elevi au luat examenul

Doar 347 de elevi din judeţul Constanţa au promovat bacalaureatul în sesiunea de toamnă, dintr-un total de aproape 1.400 de tineri prezenţi, rata de promovare fiind de 25,13 la sută%. Cele mai multe medii sunt între 6 şi 6,99, trei tineri obţinând peste 8.

Buzău: Rată de promovare de 23,41% la sesiunea de toamnă a bacalaureatului; ISJ ia în calcul să nu mai organizeze două sesiuni

Doar 184 de elevi au luat bacalureatul în judeţul Buzău, în sesiunea de toamnă, rata de promovare fiind de 23,41%. Inspectorul şcolar general a declarat că aproximativ jumătate dintre elevii înscrişi au predat foile goale, astfel că se ia în calcul ca anul viitor să nu mai fie organizate două sesiuni.

Rată de promovare de 26,91% în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, în judeţul TMIŞ

310 tineri înscrişi la sesiunea de toamnă a bacalaureatului în judeţul Timiş au luat examenul, rata de promovare fiind de 26,91%. Cea mai mare medie obţinută a fost 9,23.

Ministerul Educaţiei a publicat, luni, rezultatele sesiunii a doua a examenului de Bacalaureat, rata de promovare înainte de contestaţii fiind de 24 la sută.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.