Autorităţile din judeţul Vâlcea raportează un indice de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 2,52 cazuri la o mie de locuitori la nivel judeţean, în 38 de oraşe şi comune fiind depăşită rata de infectare de 1,5 la mie. A doua cea mai afectată localitate este municipiul reşedinţă de judeţ, Râmnicu Vâlcea, unde aproape cinci din o mie de localnici au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Din cauza numărului mare de îmbolnăviri, 113 şcoli şi grădiniţe încep, de miercuri, cursuri exclusiv online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rata de infectare de 2,52 cazuri noi la o mie de locuitori pentru ultimele 14 zile a fost calculată fără a se lua în calcul focarele existente în spitale şi centrele rezidenţiale, precizează autorităţile locale din Vâlcea.
 
În judeţ, cea mai mare rată de infectare este înregistrată în comuna Ţiţeşti (5,53 la o mie de locuitori), urmată de municipiul Râmnicu Vâlcea (4,69‰) şi de localităţile Băile Govora (4,06‰), Pietrari (3.73‰), Buneşti (3.62‰), Vlădeşti (3.60‰), Călimăneşti (3.53‰), Dăeşti (3.49‰), Bujoreni (3.34‰), Stoeneşti (3.27‰), Milcoiu (3.22‰), Băile Olăneşti (3.15‰), Olanu (3.10‰), Şirineasa (3,09‰). 
 
În alte 25 de localităţi rata de infectare este cuprinsă între 1,5 şi 3 la mia de locuitori. Pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a reactualizat scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar private şi de stat din judeţ.
 
Astfel, din cele 408 unităţi de învăţământ din Vâlcea, începând de miercuri 140 de şcoli şi grădiniţe vor funcţiona pe scenariul galben şi 113 vor funcţiona pe scenariul roşu, pe lângă şcolile din localităţile cu incidenţă de peste 3/1000 de locuitori fiind şi opt unităţi şcolare care au confirmate cazuri de îmbolnăvire fie în rândul elevilor, fie în rândul cadrelor didactice şi care din motive de siguranţă sanitară au solicitat trecerea la cursurile exclusiv online.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.