Peste 73 la sută din cazurile de COVID-19 confirmate în săptămâna 25-31 octombrie s-au înregistrat la persoane nevaccinate, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Totodată, 89,7% din decese au survenit la oameni care nu erau vaccinaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit raportului Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, în săptămâna 25-31 octombrie, 30,7% din totalul cazurilor s-au înregistrat in Bucureşti, Prahova, Bihor, Cluj şi Timiş.

În acest interval, 73,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

De asemenea, 27% din totalul deceselor au fost înregistrate in Bucureşti, Prahova, Bihor, Constanta şi Iaşi. 89,7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 97 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

Totodato, 85,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 56,5% din decese au fost la bărbaţi. 93,3% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.