Ministrul Muncii, Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte ale PNL, cataloghează drept "un dezastru" componenta de asistenţă socială din România, ea arătând că asistaţii social au nevoie de mai mult decât o sumă de bani din partea statului. "O spun foarte apăsat: instabilitatea politică va trece. (...) Noi, ca şi guvernanţi, trebuie să acoperim această plajă de obligaţii pe care le avem, de la persoanele vulnerabile până la persoanele performante pe piaţa muncii”, afirmă ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Componenta de asistenţă socială în România este un dezastru şi 30 de ani până acum nu au făcut decât să fie menţinuţi în sistemul de asistenţă socială nişte oameni fie în situaţie de vulnerabilitate extremă, fie într-o dependenţă faţă de stat cinică, ca să nu folosesc alt cuvânt. În momentul de faţă, în asistenţa socială există oameni care au nevoie de mai mult decât nişte beneficii, de nişte bani pe care îi primesc de la stat pentru că sunt în situaţie de vulnerabilitate. Au nevoie de servicii sociale integrate. Iar cei care sunt în asistenţă socială însă au capacitatea să muncească, datoria noastră este să le oferim educaţia necesară pentru a intra pe piaţa muncii, dacă intră pe piaţa muncii să îi pregătim prin formare şi calificare şi să îi determinăm să iasă din situaţia de dependenţă faţă de stat şi să intre în viaţa activă”, a declarat ministrul Muncii marţi, la Ploieşti.

Raluca Turcan a menţionat că Guvernul "trebuie să acopere plaja de obligaţii” pe care le are pentru toate persoanele de pe piaţa forţei de muncă.

"O spun foarte apăsat: instabilitatea politică va trece. Standard&Poor's confirmă faptul că instabilitatea politică nu afectează soliditatea fiscală sau consolidarea fiscală a României. Noi, ca şi guvernanţi, trebuie să acoperim această plajă de obligaţii pe care le avem, de la persoanele vulnerabile până la persoanele performante pe piaţa muncii, astfel încât, pe fond, în lanţul valoric să se creeze investiţii şi locuri de muncă din ce în ce mai bine plătite”, a precizat Turcan.

Conform ministrului Muncii, în România doar 1 % dintre persoanele aflate pe piaţa muncii beneficiază de formare profesională continuă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.