Vicepremierul Raluca Turan anunţă că Guvernul a suplimentat suma alocată decontării, din bani europeni, a aparaturii, echipamentelor medicale şi de protecţie, în contextul crizei sanitare. Suma totală este de 1,2 miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”30 septembrie a fost ultima zi în care spitalele şi alte unităţi sanitare, DSP-urile, centrele sociale rezidenţiale publice pentru categorii vulnerabile au putut aplica pentru finanţarea cheltuielilor generate de pandemie. Au fost depuse 297 de cereri de finanţare în valoare de peste 1,2 miliarde euro. 54 dintre ele, în valoare de aproape 165 de milioane au fost aprobate, celelalte aflându-se în proces de evaluare a eligibilităţii”, a transmis, joi seară, vicepremierul Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, bugetul pe care l-a alocat initial Guvernul pentru finanţarea dotării spitalelor în contextul pandemiei a fost de 350 milioane euro, cu o limită de supracontractare de 400 de milioane euro.

”Am decis creşterea acestui plafon până la 1,2 miliarde de euro pentru a susţine efortul unităţilor medicale de a investi în dotări şi echipamente. Sunt investiţii care vor rămâne în spitale, la dispoziţia pacienţilor, şi după ce criza sanitară va trece”, a mai transmis Turcan.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.