Comisarii Gărzii de Mediu Prahova au amendat cu 100.000 de lei rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti, pe motiv că aceasta a poluat aerul în timpul trecerii gazelor de la o instalaţie veche pe una nouă. Timp de o jumătate de oră, miercuri dimineaţă, nivelul de hidrogen sulfurat în unele zone din oraş a fost de aproape 15 ori mai mare decât limita maximă admisă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Verificările Gărzii de Mediu Prahova au fost făcute după ce Prefectura Prahova a cerut public acestei instituţii să stabilească sursa poluării şi a mirosului puternic din cauza căruia numeroşi localnici din Ploieşti au sesizat, miercuri dimineaţă, autorităţile, reclamând poluarea masivă a aerului.
 
Garda de Mediu Prahova a transmis Prefecturii, în cursul zilei de joi, că după ce a verificat toate staţiile de monitorizare a emisiilor ce aparţin rafinăriilor din municipiul Ploieşti a constatat că la staţia de monitorizare din zona cartierului Mihai Bravu, ce aparţine Petrotel Lukoil, indicatorul H2S-hidrogen sulfurat a fost depăşit miercuri dimineaţă, între orele 06.30 şi 07.00. 
 
Conform concluziilor Gărzii de Mediu, nivelul hidrogenului sulfurat eliberat în aer a fost de aproape 15 ori mai mare decât valoarea maximă admisă. 
 
"În urma controlului din data de 02.09.2020, s-au constatat următoarele: Societatea are în derulare proiectul «Construire complex recuperare sulf RS3» şi, la data de 02.09.2020, s-a început trecerea gazelor de la instalaţia DGRS (Desulfurare Gaze şi Recuperare Sulf) de pe vechiul coş pe cel nou, conform programului investiţional. În timpul operaţiei, pe o perioadă de aproximativ 30 minute, gazele au fost dirijate spre faclă. Din cauza condiţiilor de dispersie, valoarea înregistrată a indicatorului H2S a fost de 218,04 ug/mc, faţă de valoarea limită admisă de 15ug/mc” se arată în răspunsul Gărzii de Mediu la solicitarea Prefecturii Prahova.
 
În urma acestor constatări, rafinăria a fost amendată cu 100.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.