Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că el este adeptul menţinerii şcolilor deschise, precizând că consecinţele închiderii pe durate lungi de timp a şcolilor s-ar putea să se facă resimţite timp de ani de zile, iar România a trecut prin acest scenariu, în pandemie. Ministrul a anunţat că vor discuta cu colegii din zona de sănătate şi cei din educaţie, astfel încât să se ia decizii echilibrate în privinţa şcolilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul a afirmat că  este ”un susţinător al menţinerii şcolilor deschise” şi a precizat că sunt ţări care au incidenţă înaltă şi menţin şcolile deschise, întrebat dacă se pune problema unui lockdown şi a închiderii şcolilor în funcţie de rata de incidenţă. 

”Totdeauna trebuie să pui în balanţă impactul asupra sănătăţii publice dar şi impactul asupra sănătăţii copiilor. Să nu uităm că sănătatea copiilor, a acestei generaţii, este responsabilitatea noastră, în egală măsură sau poate chiar mai mare decât este impactul asupra sănătăţii publice. Una este să le închizi şcolile pentru perioade scurte de timp, altceva este să le ţii luni de zile închise şi să afectezi nu numai procesul de învăţământ ci şi sănătatea copiilor, modul în care ei se dezvoltă din punct de vedere fizic, psihic, ori, consecinţele închiderii pe durate lungi de timp, din păcate am trăit acest scenariu în România, s-ar putea să se facă resimţite timp de ani de zile”, a comentat ministrul. 

El a precizat că va discuta cu colegii din zona de sănătate şi cei din educaţie, astfel încât să se ia decizii echilibrate.

”De aceea apelul nostru este, ne dorim să facem un efort comun, se va traduce în încetinirea transmiterii, prin posibilitatea sistemului de sănătate de a prelua cazurile şi prin funcţionarea cât mai aproape de normal a întregii activităţi, inclusiv a celei din şcoli”, a mai afirmat Alexandru Rafila. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.