Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că PSD susţine construcţia Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi, întrucât zona Moldovei are nevoie de acesta, însă instituţia trebuie dimensionată corespunzător. ”Ministerul Sănătăţii va sprijini în acest sens dezvoltarea institutului, care de altfel se află în subordinea sa, iar Consiliul Judeţean va întreprinde demersurile necesare pentru reîntregirea patrimoniului acestuia şi transferul terenului către Ministerul Sănătăţii”, arată el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD susţine construcţia Institutului de Boli Cardiovasculare de la Iaşi, dimensionat, însă, nevoilor pacienţilor din Moldova”, a arătat Rafila, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat sr. Alexandru Rogobete s-au întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, şi au căzut de acord că Moldova are nevoie de Institut de Boli Cardiovasculare, însă acesta trebuie sa fie dimensionat în aşa fel încât să răspundă nevoilor cetăţenilor şi condiţiilor de finanţare din Fonduri Europene.

”Ministerul Sănătăţii va sprijini în acest sens dezvoltarea institutului, care de altfel se află în subordinea sa, iar Consiliul Judeţean va întreprinde demersurile necesare pentru reîntregirea patrimoniului acestuia şi transferul terenului către Ministerul Sănătăţii. Buna-credinţă şi interesul pentru pacienţi, care nu au culoare politică, este abordarea corectă pe care Ministerul Sănătăţii o urmează cu consecvenţă în ultimii doi ani”, mai scrie în postare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.