Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că la jumătatea lunii august vom intra într-o fază de stabilizare a număului de cazuri de COVID-19, precizând că folosirea măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun este esenţială pentru ţinerea sub control a pandemiei. Rafila a precizat că este posibil un val 7 al pandemiei la finalul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rafila a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă din toamnă, când încep cursurile în şcoli şi în facultăţi, să ne aşteptăm la un număr mai mare de cazuri de COVID. 
 
"Cred că la jumătatea lui august vom intra într-o fază de stabilizare a numărului de cazuri, dar, pe de altă parte, sigur, orice activitate, una care indică mai multă mobilitate, aglomeraţie în mijloace de transport în comun… Depinde foarte mult, însă, dacă în septembrie, când începe şcoala, folosim masca, mai ales că se mai şi răcoreşte, în mijloacele de transport în comun. Eu cred în continuare că este elementul esenţial pentru ţinerea sub control a pandemiei”, a transmis ministrul Sănătăţii. 
 
El a mai fost întrebat dacă până în toamnă vede o încetinire a numărului de cazuri. 
 
"Am spus că văd această încetinire a numărului de cazuri şi stabilizarea unor indicatori la jumătatea lunii august. În toamnă e posibil să mai existe şi nu aş vrea să facem speculaţii, dar toată lumea foloseşte sau menţionează posibilitatea existenţei unui nou val pandemic spre sfârşitul anului dacă una dintre tulpinile modificate, care se transmite şi mai uşor, devine dominantă. Asta este ciclicitatea acestei infecţii, ne-am obişnuit cu ea. Avem perioade de acalmie, perioade de transmitere susţinută. Important este să nu avem cazuri grave şi să oferim asistenţă medicală ambulatorie şi acces la antivirale oamenilor în valurile pandemice”, a explicat Rafila.
 
Întrebat dacă este posibil să avem un val 7 la finalului anului, ministrul Sănătăţii a răspuns: "E posibil, dar nu vreau să speriem lumea, nu are niciun fel de rost. Trebuie să fim echilibraţi. Până la urmă, important este să nu avem victime”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.