Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, referindu-se la cazul de Iaşi, unde stimulatoare cardiace erau luate de la cadavre şi reutilizate, că astfel de situaţii sunt regretabile, dar că trebuie tratate cu profesionalism şi responsabilitate, nu doar cu demagogie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rafila a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre acuzaţia deputatului USR Emanuel Ungureanu potrivit căreia se ştia de mai mulţi ani la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi la nivelul Ministerului Sănătăţii despre reutilizarea stimulatoarelor cardiace de la cadavre, în cazul de la Iaşi. 
“Nu vreau să fac comentarii. Noi ne-am făcut treaba legată de acest caz. M-am uitat şi eu la intervenţia unui coleg parlamentar, spune că este o situaţie care trenează din 2018. Vă aduc aminte că în anul 2021, au fost doi miniştri ai Sănătăţii colegi ai acestui domn. Probabil că dânşii l-au informat. Nu ştiu de ce nu au informat organele competente. Noi am făcut-o. Mi se pare că nu are rost să facem comentarii până când ancheta nu se definitivează. Astfel de situaţii, care sunt regretabile, trebuie însă tratate cu profesionalism şi cu responsabilitate, nu doar cu demagogie şi cu o improvizaţie pe care o vedem, din păcate, foarte frecvent la televizor”, a declarat Alexandru Rafila. 
 
Deputatul USR Emanuel Ungureanu a afirmat, duminică, într-o postare, că de 4 ani se ştia că se reutilizează stimulatoare cardiace de la cadavre şi că Liviu Stafie, fostul şef al DSP Iaşi, cunoştea faptul că se reutilizează dispozitivele pentru pacienţii cu tulburări de ritm ale inimii.
El anunţat şi o conferinţă cu dezvăluiri despre acest caz. 
 ”Vă asigur, că cel puţin 2 persoane nu se vor simţi bine, doamna Georgiana Bumbac şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila! Şi sunt multe alte nereguli la Spitalul Sfântul Spiridon, care sunt ASCUNSE de scandalul Tesloianu. Aveţi idee de când ştia Rafila despre neregulile de la Spitalul Sfântul Spiridon? Veţi afla cu documente doveditoare! Aveţi idee câte instituţii ale statului au fost informate despre gravele ILEGALITĂŢI de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi? CINCI INSTITUŢII. În boxa acuzaţilor este o singură persoană. DE CE?”, mai spune Emanuel Ungureanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.