Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, afirmă că cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare România va depăşi numărul de 2000 de persoane infectate cu SARS-Cov-2 şi va trece în scenariul 4, moment în care se vor adopta noi acte normative necesare gestionării crizei sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„La începutul săptămânii viitoare cu siguranţă se vor adopta acte normative ca să ne adaptăm la această nouă situaţie,  pentru că deja aveam 1500 de cazuri, dacă ne gândim că mâine şi poimâine probabil vom avea cel puţin în jur de 200 de cazuri ne apropiem de 2000 şi atunci trebuie luate măsuri specifice”,  a declarat Alexandru Rafila sâmbătă după amiază, într-o intervenţie telefonică la Digi24.
Întrebat când crede că va trece România în următorul scenariu în ceea ce priveşte numărul de bolnavi confirmaţi, Rafila a răspuns: „Probabil că luni sau marţi o să fim în această situaţie”.
Acesta spune că nu este exclusă închiderea unor zone sau localităţi, aşa cum s-a procedat şi în Italia în situaţii similare, „dacă există o creştere locală extrem de puternică a cazurilor”, Rafila precizând că o astfel de măsură ar putea fi una temporară „care nu poate să dureze mai mult de două săptămâni”.
Alexandru Rafila spune de asemenea că este posibil ca medici infectaţi, dar asimptomatici, să îi trateze pe cei infectaţi.
„Lucrul ăsta nu depinde de scenariul patru, ci depinde de nevoia de personal medical. În momentul în care e foarte mult personal medical care a fost afectat de infecţie, decât să nu tratezi pacienţi deloc, atunci preferi să utilizezi personal medical care este asimptomatic, e într-o stare bună de sănătate şi singurul lucru pe care-l are este un test pozitiv”, a precizat el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.