Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă despre greva anunţată de SANITAS, că în întâlnirile pe care le-au avut cu sindicatele, atât Ministerul Sănătăţii cât şi premierul şi vicepremierul Marian Neacşu, s-a discutat inclusiv posibilitatea măririlor salariale la personalul TESA, în primul trimestru al acestui an. Sunt convins că atunci această grevă nu va mai avea obiect, a dat asigurări ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre greva anunţată de cei de la SANITAS, ministrul Rafila a spus într-o intervenţie la Digi 24 că au avut discuţii repetate, atât Ministerul Sănătăţii dar şi prim-ministrul şi viceprim-ministrul Marian Neacşu, cu cei din sindicate şi s-a discutat inclusiv posibilitatea măririlor salariale la personalul TESA, în primul trimestru al acestui an. El a precizat că aceste tensiuni care există, unele dintre ele sunt justificate, pentru că într-adevăr veniturile trebuie să crească şi la personalul TESA care asigură funcţionarea spitalelor.

”Lucrurile astea se vor întâmpla aşa cum a promit premierul. Sunt convins că atunci această grevă nu va mai avea obiect”, a subliniat el.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Rafila a menţionat că cele două domenii prioritare, sănătatea şi învăţământul reprezintă şi pentru Guvern şi pentru toată lumea într-adevăr domenii în care trebuie să putem să funcţionăm cât mai aproape de normal. Ministrul Sănătăţii a anunţat că la sfârşitul anului trecut, s-a aprobat prin Ordonanţă prin care ”începând cu 1 ianuarie 2024, toate posturile care se eliberează în sistemul de sănătate pot fi scoase la concurs fără memorandum”.

”Deci ce se eliberează de acum încolo prin pensionare, prin plecare, se pot ocupa fără memorandum tocmai ca să scădem puţin presiunea şi să putem să înlocuim personalul într-un ritm care are legătură cu nevoile sistemului de sănătate”, a mai spus Rafila.

Preşedintele filialei SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, anunţă că angajaţii din sănătate vor face grevă, luna viitoare, ei reclamând, pe de o parte, faptul că salariile lor au rămas printre cele mai mici din România, iar pe de altă parte lipsa acută de personal din spitale. ”În aceste zile de când a început acest an noi suntem epuizaţi de muncă, în timp ce alţi bugetari nici nu s-au întors din vacanţe. Camerele de gardă sunt pline, secţiile sunt pline şi noi nu avem personal”, afirmă liderul din cadrul SANITAS.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.