Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că nu există nicio coordonare a asistenţei medicale spitaliceşti pediatrice la nivelul Bucureştiului şi la nivelul ţării şi că dacă această activitate este coordonată pentru adulţi trebuie făcut acelaşi lucru şi pentru copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă se aşteaptă la o creştere a cazurilor de COVID la copii. 
 
“Am constatat un lucru şi îl vom rezolva în perioada următoare. Nu există niciun fel de coordonare a asistenţei medicale spitaliceşti pediatrice şi nu mă refer doar la COVID la nivelul Capitalei şi la nivelul ţării. Dacă lucrăm ca să coordonăm activitatea de asistenţă medicală pentru adulţi trebuie să facem acelaşi lucru şi pentru copii. Colegii noştri de aici (n.r. Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu) sunt câteodată suprasolicitaţi tocmai pentru că ei nu colaborează cu celelalte spitale care sunt de copii sau au secţii de pediatrie încât să existe o coordonare a accesul la servicii de pediatrie la nivelul Capitalei măcar să existe o astfel de coordonare. Unele spitale sunt la Primărie, altele sunt la minister şi această coordonare din păcate nu există şi ea trebuie să existe pentru că un pacient nu e interesat de cine coordonează spitalul, cine e proprietarul spitalului, ci e interesat de accesul la servicii de sănătate”, a precizat ministrul Sănătăţii. 
 
El a menţionat că la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu se înregistrează o creştere a numărului de copii infectaţi. 
 
“Din discuţii pe care am avut cu colegii de aici de la Unitatea de Primiri Urgenţe, mi-au spus că sunt mai multe prezentări pentru copii infectaţi în ultima perioadă, însă, din cei care se prezintă în jur de 20% rămân pentru câteva zile în spital şi există o posibilitate de tratament pentru 50 de copii la care se adaugă nouă paturi de Terapie Intensivă şi câteva paturi tampon unde stau până se lămureşte diagnosticul”, a explicat Alexandru Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.