Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că puţin peste un sfert din populaţia României plăteşte asigurări de sănătate, arătând că, în ţara noastră, cheltuielile pentru sănătate pe cap de locuitor sunt şi de opt mai mici faţă de alte ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Să ştiţi că noi plătim asigurări, din păcate, doar cinci milioane din cele 19 milioane de persoane din România plătesc asigurări de sănătate. O cheltuială efectivă pe cap de locuitor pentru sistemul de sănătate în România, faţă de ţări din... mă refer la suma de bani, ca să nu umblăm cu procente, pentru că procentele câteodată nu sunt relevante, este între trei şi opt ori mai mică în România”, a declarat Alexandru Rafila, marţi seară, la TVR Info.
 
Ministrul a afirmat, referindu-se la sistemul de sănătate, că ar prefera ”o societate a dialogului şi a construcţiei decât una a negării, prezentării lucrurilor negative şi invectivelor”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.