Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că a văzut pacienţi care şi-au administrat Ivermectină timp de săptămâni, acuzând apoi probleme hepatice serioase. El a subliniat că, în contextul reglementărilor europene privind administrarea medicamentelor, autorităţile nu recomandă în scop preventiv tratamente al căror scop este unul curativ, cum sunt antiviralele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Eu personal, nu aş face lucrul ăsta, să iau antivirale fără să am o minimă investigaţie. Sunt teratogene, sun hepatotoxice, nu poţi să iei, indiferent că discutăm de cele mai clasice, dacă se poate spune aşa, sau de cele inovative, nu poţi să faci lucrul ăsta dacă eşti un om responsabil. Am văzut oameni care au luat săptămâni întregi Ivermectină, după aia au acuzat hepatite toxice, alte tulburări. Sigur, fiecare face ce doreşte, dar asta nu înseamnă că noi putem în sistemul de sănătate, după reglementările Uniunii Europene, să facem lucruri de genul ăsta, să administrăm medicamente după ureche sau în scop preventiv medicamente care au scop curativ. Nu facem aşa ceva”, a declarat Alexandru Rafila, vineri, într-o conferinţă la Vălenii de Munte, în Prahova. 
 
În aceeaşi conferinţă, Rafila a fost întrebat şi dacă vor fi schimbate reglementările în baza cărora accesul la anumite activităţi sau în anumite spaţii publice se face în baza certificatului privind vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea.
 
"Deciziile vor fi luate în funcţie de contextul epidemiologic de către CNSU şi ele vor fi aprobate prin hotărâre a Guvernului României, dar asta nu are nicio legătură cu această obligaţie pe care o are ţara noastră de a se alinia la nivel european în ceea ce priveşte valabilitatea certificatului legat de vaccinarea completă sau vaccinarea cu o doză suplimentară la un interval de maxim nouă luni”, a explicat ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.