Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat că în România, până în prezent, s-au înregistrat 30 de cazuri de variola maimuţei, dintre care nouă au fost confirmate în ultima săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rafila a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că pacienţii confirmaţi recent au vârste cuprinse între 22 şi 44 de ani. 
 
"Numărul total de cazuri înregistrate în România – 30. În ultima săptămână au fost înregistrate nouă cazuri. Toate aceste cazuri au apărut la bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 44 de ani. Majoritatea sunt din Bucureşti, unul din Ilfov şi unul din Cluj. Se află în izolare, starea este bună, nu sunt probleme deosebite legate de aceşti pacienţi, care fiind relativi tineri probabil reacţionează bine şi nu sunt probleme legate de o evoluţie care să le pună în vreun fel viaţa în pericol”, a transmis Rafila. 
 
El a precizat că vaccinul împotriva variolei maimuţei va sosi în curând în România.
 
"România va primi o donaţie din partea Comisiei Europene de câteva mii de doze de vaccin, care vor constitui o resursă pentru vaccinarea contacţilor apropiaţi ai persoanelor bolnave şi nimic altceva. Din fericire, noi nu avem un număr mare de cazuri. Sunt nouă cazuri într-o săptămână, având în vedere că boala evoluează în mai multe săptămâni şi numărul total de 30 reprezintă o creştere. Este o perioadă de vacanţă, de festivaluri şi oamenii probabil că sunt mai puţin precauţi cu ceea ce fac. Sperăm să nu mai avem probleme - şi evoluţia clinică a pacienţilor infectaţi a demonstrat acest lucru - încât să discutăm despre o problemă de sănătate publică în România. Vaccinul va fi disponibil în curând în ţara noastră”, a transmis ministrul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.