Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgnţă, Raed Arafat, atrage atenţia că i se se atribuie în mod fals o declaraţie, potrivit căreia DSP-urile vor fi conduse de personal militar, iar Armata va căuta suspecţii de coronavirus. ”Astfel de dezinformări şi manipulări sunt menite să destabilizeze comunităţile”, afirmă Arafat, cerând populaţiei să aibă grijă de unde se informează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei cu minciunile şi fake news nu se opresc! În continuare se încearcă prin orice metodă posibilă să răspândească minciuni care să facă oamenii să refuze să respecte sfaturile, recomandările şi regulile care se referă la prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2. Mai jos aveţi încă un exemplu de manipulare şi dezinformare postat pe un cont de Facebook din Timişoara”, a scris, duminică, Raed Arafat pe Facebook, postând o imagine cu mesajul la care face referire.

În mesaj se susţine că el ar fi declarat că toate DSP-urile din ţară vor fi conduse de personal medical, iar Armata va identifica suspecţii de coronavirus.

”Astfel de dezinformări şi manipulări sunt menite să destabilizeze comunităţile şi să instige specialiştii şi populaţia împotriva celor care gestionează pandemia. În continuare va recomand să aveţi mare grijă de unde va informaţi”, a mai scris Arafat.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a decis ca DSP Bucureşti să fie oordonată de medicul militar Ionel Oprea, după ce în instituţie au fost constatate mai mult deficienţe.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.