Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, duminică seară, că există în plan suplimentarea locurilor pentru carantină, având în vedere numărul tot mai mare de persoane care vin din zone cu răspândire largă a coronavirusului. La rândul său, ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat că România are capacitatea financiară pentru a închiria locuri de carantină pentru cei bolnavi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raed Arafat a anunţat, duminică seară, într-o conferinţă de presă, că există în plan suplimentarea lourilor pentru carantină.

”Azi la Oradea un autocar a intrat în carantină după ce o persoană din autocar avea febră. Persoana la spital, celelalte persoane la locul de carantină. Dacă analizele sunt pozitive, persoană pozitivă la spital, celelalte în carantină”, a declarat Raed Arafat.

La rândul său, ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat că România are capacitatea financiară necesară pentru a închiria locuri de carantină.

”Avem capacitatea financiară să închiriem spaţii pentru a asigura carantină pentru cei bolnavi”, a spus Vela, precizând că cei care intră în România din zone afectate de coronavirus trebuie să ştie foarte clar că vor intra în carantină oblihatoriu 14 zile.

”Vrem să atragem atenţia şi să nu pună presiune pe punctele de trecere a frontierei. Dacă au siomptome sau vin din zone fierbinţi să ştie că intră în carantină, nu vin să se plimbe cum vor în comunităţilor lor”, a mai spus Vela.

Acesta a precizat, de asemenea, că, la sugestia premierului Ludovic Orban, s-a decis extinderea anchetei epidemiologice care se face.

”Am decis la sugestia premierului să extindem anchetele epidemilogice. Dacă cineva e bolnav analizăm contacţii primari. Acum facem anchetă pe al doilera cerc de posibili contacţi pentru a preveni o extindere a coronavirsului la comunităţile locale”, a mai spus ministrul de Interne.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.