Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că rata de vaccinare a personalului IGSU este una destul de mică, ajunge la 38 - 39 la sută, potrivit celei mai recente evaluări. În schimb, la DSU, unde sunt aproximativ 100 de persoane, rata de vaccinare ajunge la 80 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Raed Arafat a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, despre rata de vaccinare în rândul angajaţilor din sistem şi a explicat: ”Depăşeşte 80% la DSU, dar numărul de personal nu e aşa de mare. Suntem 100 şi ceva de oameni. (...)  Pompierii (...) ultima evaluare era în jur de 38 - 39% cel puţin. E puţin. Şi nu numai la ei, în general avem acest lucru, nu e nimic de ascuns. Discutăm, expicăm”. 
 
Arafat a explicat şi care este motivul pentru care cei de la IGSU nu s-au vaccinat, decât în număr mic. Potrivit acestuia, sunt idei preluate din social-media. 
 
”Sunt nişte idei care sunt răspândite printre ei, pe care le-au preluat poate de la social media. (...) Nu am cifră separată (pentru SMURD – n.r.). Pe partea medicală, la UPU, la medici procentul de vaccinare este mult mai mare. La asistenţi, din păcate, şi la personalul auxiliar este mai scăzută rata de vaccinare”, a declarat Arafat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.