Purtătorul de cuvânt al BOR Vasile Bănescu a afirmat într-un text postat pe Facebook după acţiunile violente ale AUR de miercuri şi intitulat ”Creştinism vs huliganism”, că un creştin real nu agresează, nu înjură de toţi zeii invocând mama adversarului, nu scuipă spre alţii şi mai ales în sus. El nu nominalizează însă nici AUR şi nici pe liderul acestuia Geroge Simion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Creştinismul nu este niciodată la cuţite cu realitatea. E mereu decent şi profund realist. Niciodată strident, niciodată simplist. Un creştin real nu agresează, nu înjură de toţi zeii invocând mama adversarului, nu scuipă spre alţii şi mai ales în sus, nu urlă, mai ales la microfon (îi înţelege utilitatea), nu se dă în spectacol, întrucât simte ridicolul, nu (se) filmează compulsiv, nu strigă imperativ”, scrie Bănescu.
În opinia sa, ”creştinismul asimilat te scuteşte de compromitere, te îmblânzeşte, te rafinează lăuntric, te înţelepţeşte”.
Parlamentari si simpatizanţi AUR au fost miercuri protagoniştii unor scene violente, atât în Parlament, unde au strigat, au protestat şi şi-au jignit colegii, exprimându-şi astfel dezacordul faţă de proiectul de lege privind prevenirea separării copilului de familie, deşi în comisii l-au votat în unanimitate, dar şi în afara Parlamentului, unde au scandat, au ameninţat,au fost violenţi cu jandarmii şi l-au agresat verbal şi fizic pe fostul premier Ludovic Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.