Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat joi că este de o săptămână în clădirea Guvernului şi încă nu s-a întâlnit cu robotul ION. El a precizat că are şi el o curiozitate personală să îl cunoască şi înainte de a fi pensionat, poate, înainte de termen. Proiectul consilierului guvernamental ION a fost lansat în luna martie a anului trecut, fiind primul consilier robot al unui premier. Acest proiect era gestionat de ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, care la acea vreme era condus de liberalul Sebastian Burduja. După rotaţia premierilor, ministerul a fost preluat de PSD, iar noul ministru este Bogdan Ivan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a fost întrebat ce se întâmplă cu Robotul ION, lansat în perioada în care premier era liderul PNL Nicolae Ciucă.

”Pot să vă spun că sunt de o săptămână în clădirea Guvernului şi încă nu m-am întâlnit cu robotul ION şi nu l-am văzut a fi utilizat. (..) Mă interesez, pentru că am o curiozitate personală să îl cunosc şi eu înainte de a fi pensionat, poate, înainte de termen”, a arătat Mihai Constantin.

Pe 1 martie 2022, premierul Nicolae Ciucă l-a prezentat, în debutul unei şedinţe de Guvern, pe primul consilier onorific al prim-ministrului care foloseşte inteligenţă artificială.

Numele său este ION şi vine de la sintagma în oglindă „NOI”, fiind un proiect dezvoltat de către cercetătorii români, „un sistem care foloseşte inteligenţă artificială pentru a capta rapid şi automat părerile, doleanţele românilor, folosind informaţiile din spaţiul public”, spunea atunci şeful Executivului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.