Locuitorii oraşului Braşov pot colecta selectiv materialele reciclabile la puncte special amenajate, montate în 28 de locuri din oraş. Primele două ecoinsule care funcţionează pe bază de card cu QR code de identificare au devenit funcţionale marţi, restul până la 28 urmând a fi funcţionale până luna viitoare, transmite primarul Allen Coliban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primele ecoinsule pentru colectarea separată a deşeurilor din cartiere au devenit funcţionale. Aceste ecoinsule sunt folosite pe bază de card cu QR code de identificare, având guri separate pentru deşeul menajer, hârtie/carton, plastic/metal şi sticlă. Primăria Braşov a montat 28 de ecoinsule moderne în cartierele Braşovului, care vor deveni funcţionale treptat, până luna viitoare”, scrie, marţi după-amiază, pe Facebook, primarul Allen Coliban. 

Cele două ecoinsule operaţionale sunt amplasate pe Bulevardul Alexandru Vlahuţă 63 şi una pe Strada Paşcani 1. 

 Municipalitatea intenţionează ca, în baza unui contractul cadru încheiat cu EuroSalub, să monteze 420 de ecoinsule, care să înlocuiască vechile platforme de colectare.  

”De la începutul mandatului am început programul de implementare a colectării selective în tot municipiul, până acum reuşind să îl avem funcţional în toate unităţile şcolare, şi pe domeniul public în centrul vechi. Am îmbunătăţit sistemul de colectare din zona de case şi am derulat cu mare succes campania de conştientizare prin automatele PETrica. Cea mai mare provocare o reprezintă etapa în care suntem acum, respectiv introducerea sistemului în cartierele de blocuri”, mai scrie edilul.  

Conform Primăriei Braşov, marţi a fost pus în funcţiune un automat în zona Valea Cetăţii. Automatul pentru colectare denumit PETrică este un sistem automat de tip RVM (Reverse Vending Machine - distribuitor automat reversibil) pentru colectarea ambalajelor reciclabile - PET-uri, sticle şi doze de aluminiu, iar cei care reciclează ambalajele la aceste automate primesc transport gratuit cu mijloacele de transport în comun. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.