PSD solicită Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă adoptată de Executiv cu privire la metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun. Social-democraţii susţin că acest act normativ la Guvernului va lăsa „în bătaia puştilor nemiloase ale vânătorilor de trofee”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Voi sunteţi problema, nu urşii! OUG-ul ticălos adoptat azi de Guvernul Cîţu lasă urşii – simbolul României, în bătaia puştilor nemiloase ale vânătorilor de trofee! PSD solicită Avocatului Poporului să conteste la CCR această ordonanţă odioasă a Guvernului! Uciderea lui Arthur a fost doar începutul! Decimarea în masă a urşilor bruni este de astăzi legiferată de Guvern!
 
Înainte de a da practic drumul la împuşcarea la liber a urşilor, Guvernul ar fi trebuit să ia măsuri pentru ca animalele să nu mai ajungă în zonele locuite de oameni. Pentru că ursul nu merge la terasă, Cîţu! Şi nici nu e pasionat de petreceri wow! În schimb, voi le-aţi tăiat pădurile şi le-aţi distrus habitatul!
 
Nu aţi alocat niciun ban pentru a fi hrăniţi în pădure şi nu aţi protejat zonele aflate în pericol cu garduri electrice. N-aţi făcut nimic, dar acum daţi liber la împuşcat! Fără milă, fără remuşcări şi fără nicio jenă! În contrapartidă, Cîţu şi toţi incompetenţii săi din Guvern ar trebui de urgenţă relocaţi! Au făcut destul rău României!”, arată o postate de miercuri pe pagina de Facebook a PSD. 

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă cu metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun, a anunţat miercuri premierul Florin Cîţu. El a adăugat că Ministerul Mediului trebuie să vină cu o strategie pe termen lung cu privire la controlarea populaţiei de urşi şi am putea avea implementată această strategie în cel mult un an.

„Scopul acestei OUG este salvarea vieţii oamenilor şi salvarea bunurilor create de om”, a afirmat secretatul de stat în Ministerul Mediului Robert Szep.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.